Geloof in groei

Iedereen binnen A’REA vertrekt vanuit het geloof in elkaar sterktes en vanuit het geloof dat iedereen kan groeien. Ieder kind en de ontwikkeling van zijn of haar talenten en passies wordt benaderd vanuit een growth mindset die uitgaat van het geloof in groei. Die ingesteldheid geven we van jongs af aan mee aan kinderen, begeleiders en ouders.

Groeien door ervaring en inspanning

Professor Carol Dweck, psychologe aan de Stanford universiteit, deed in 2006 baanbrekend onderzoek rond de fixed en growth mindset:

  • Mensen met een fixed mindset gaan ervan uit dat eigenschappen - intelligentie, persoonlijkheid, talenten - vast staan: mensen zijn slim of dom, goed in talen of niet.
  • Mensen met een growth mindset geloven dat je vaardigheden en talenten kunt ontwikkelen, dat je mits ervaring en inspanning beter kan worden in iets dat je vandaag nog niet goed kan.

Professor Dweck stelde vast dat de fixed mindset leidt tot onderpresteren, een negatiever zelfbeeld, faalangst en minder slaagkansen. De growth mindset daarentegen zorgt voor betere prestaties en een positiever zelfbeeld. De ontwikkeling van een growth mindset bij leerkrachten, begeleiders, jongeren en hun ouders is dus essentieel om leerachterstand weg te werken.

NOOT In dit filmpje wordt nog de oude naam voor A'REA , Antwerp Children's Zone, gebruikt 

Schrijf je hier in voor de A'REA 2020 nieuwsbrief

Schrijf je in