Dag van de Ouder 2018

Antwerpse scholen organiseren op 18 oktober 2018 voor de vierde keer een dag van de ouder. Doe je als school ook dit jaar mee? Of wil je voor de eerste keer deelnemen? We zetten even alles op een rijtje.

Inschrijven?

Ook enthousiast om deel te nemen aan dag van de ouder 2018? Schrijf je dan in vanaf 21 mei tot en met 15 juni 2018.

 

Waarom een dag van de ouder?

De dag van de ouder is het ideale moment voor een schoolteam om ouders te bedanken voor hun inspanningen tijdens het schooljaar. Kinderen worden door de samenwerking tussen school en ouders sterker. Dat spreekt voor zich. Als school apprecieer je de ouder die het beste uit zijn/haar kind wil halen en begeleid en motiveer je hen daarin. Een goede samenwerking heeft alleen maar voordelen: gelukkigere kinderen én méér leerwinst.

Wat met een vader- of moederdag?

Een vader- en moederdag zet de papa of mama in de bloemetjes. Op de dag van de ouder bedanken we beide ouders voor hun inzet om met de school samen te werken om de schoolloopbaan van het kind tot een succes te maken.

Als school bouw je je eigen dag van de ouder

Als schoolteam ken je de ouders en weet je ook hoe je je waardering het best kunt tonen. Geef dus zelf vorm aan jouw dag van de ouder. Laat je inspiratie vrij en bedenk leuke acties. Een koffiebabbel, een open klasmoment, een welkom-op-schoolwandeling of workhops. Je maakt het aanbod zo groot of zo klein als je zelf wilt . Geen inspiratie? Check dan onze website vanaf 1 mei.

Een dag voor alle ouders

Sommige ouders voelen zich al thuis op school en zijn gemakkelijker te bereiken dan anderen. Dit is zeker niet altijd het geval. Steek daarom tijd in het bereiken van ouders die je minder vaak ziet. Hen persoonlijk aanspreken of via een telefoontje contact opnemen: dat maakt het verschil!

Waar helpen wij bij?

Ook op ons kan je rekenen voor dag van de ouder. Onderwijsnetwerk Antwerpen steunt je graag tijdens de dag van de ouder. Wij zorgen voor:

  • Campagnemateriaal (o.a. affiches)
  • Een attentie voor elke ouder
  • Sandwichborden (40 stuks) en pretpakketten (5) voor de eerste 45 scholen die hun activiteit op de website publiceren vanaf midden september
  • Het delen van tips en tricks op de website

Tips en tricks

Inspiratie nodig voor dag van de ouder? Pluk jouw favoriet uit onze lijst. Of probeer de ideeën allemaal, als je niet kan kiezen. Wat werkt het beste voor jouw schoolteam en de ouders? Van simpel tot creatief. Je vindt het allemaal vanaf 1 mei op onze website.

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrieven om op de hoogte te blijven van alle nieuws en activiteiten.

Schrijf je in