Coronatests voor onderwijspersoneel in Antwerpen

De uitrol van de zelftests voor onderwijspersoneel loopt volop. Hierdoor is het preventief testen van leerkrachten via de testbus niet langer nodig. Er werd dan ook beslist om dit tijdelijke aanbod stop te zetten.

Tot voor kort konden leerkrachten zich in afwachting van de levering van door Vlaanderen beloofde zelftests op verschillende locaties. preventief laten testen. Voor dit tijdelijk aanbod van stad Antwerpen, in samenwerking met het UZA , werd een testbus ingezet. 

De verdeling van de zelftests is intussen gestart. Daarnaast wordt de testbus ook zeer regelmatig ingezet  om op scholen te gaan testen waar meerdere leerlingen/leekrachten besmet zijn, om verdere verspreiding tijdig tegen te gaan. Daarom werd  beslist om dit aanbod stop te zetten.  

Er zijn wel nog (een beperkt aantal) testcodes beschikbaar om leerkrachten preventief te laten testen in het testdorp TestCovid, dat deze week van Spoor Oost verhuisde naar de Wilrijkse Pleinen. Scholen kunnen deze via hun preventie-adviseur bij de stad aanvragen als ze nog geen zelftests hebben en toch graag personeel preventief laten testen.

 .

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrieven om op de hoogte te blijven van alle nieuws en activiteiten.

Schrijf je in