Dag van de Ouder 2019

Antwerpse scholen organiseren op 17 oktober 2019 voor de vijfde keer een dag van de ouder. Doe je als school ook dit jaar mee? Of wil je voor de eerste keer deelnemen? Dit jaar staat Dag van de Ouder in het teken van samen het kind gelukkiger maken op school. Want als kinderen zich goed voelen thuis én op school, dan kunnen ze beter leren en zich beter ontplooien.

Waarom een Dag van de Ouder?

De Dag van de Ouder is het ideale moment voor een schoolteam om ouders te bedanken voor hun inspanningen tijdens het schooljaar. Kinderen worden door de samenwerking tussen school en ouders sterker. Dat spreekt voor zich. Als school apprecieer je de ouder die het beste uit zijn/haar kind wil halen en begeleid en motiveer je hen daarin. Een goede samenwerking heeft alleen maar voordelen: gelukkigere kinderen én méér leerwinst.

Als school bouw je je eigen Dag van de Ouder

Als schoolteam ken je de ouders en weet je ook hoe je je waardering het best kunt tonen. Geef dus zelf vorm aan jouw dag van de ouder. Laat je inspiratie vrij en bedenk leuke acties. Een koffiebabbel, een open klasmoment, een welkom-op-schoolwandeling of workhops. Je maakt het aanbod zo groot of zo klein als je zelf wilt. Op zoek tips en tricks? Check zeker www.dagvandeouder.be

Waar helpen wij bij?

Ook op ons kan je rekenen voor dag van de ouder. Onderwijsnetwerk Antwerpen steunt je graag tijdens de dag van de ouder. Wij zorgen voor:

  • Campagnemateriaal 
  • Een attentie voor elke ouder
  • Sandwichborden voor de eerste 40 scholen die hun activiteit op de website publiceren vanaf midden september
  • Het delen van tips en tricks op de website

Interesse in promotiemateriaal voor Dag van de Ouder? Neem dan zeker hier een kijkje vanaf september. 

Win een sandwichbord!

Wil je graag een sandwichbord winnen? De eerste 40 scholen die hun activiteit voor 27 september doorgeven via dit formulier, kunnen een sandwichbord winnen. Je wordt hiervan op de hoogte gebracht. 

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrieven om op de hoogte te blijven van alle nieuws en activiteiten.

Schrijf je in