Leerstoel: leergemeenschappen creëren in onderwijs als basis voor schoolontwikkeling

De Universiteit Antwerpen organiseert in overleg met het stadsbestuur en de lerarenopleidingen van de hogescholen vier maal per jaar een leerstoel. Daarin worden gerenommeerde deskundigen uitgenodigd een lezing te verzorgen rond de rol van het onderwijs in een grootstedelijke context.

Donderdag

23

Januari

Locatie

Stadscampus UAntwerpen - C.003

Uur

18:30 uur

Prijs

Gratis

deelname na registratie

Teamwerk wint steeds meer aan populariteit in het onderwijs. Door samen te werken hoeven leraren en begeleiders uitdagingen zoals het aanscherpen van expertise, de groeiende diversiteit onder leerlingen, de grote werkdruk en de veranderende regels van de overheid niet langer alleen aan te pakken.

Helaas blijken in praktijk niet alle manieren van samenwerken even effectief. Wouter Schelfhout geeft tijdens deze lezing aan hoe samenwerking binnen de schoolmuren en over scholen heen op een succesvolle en gedragen manier georganiseerd kan worden via leergemeenschappen. Hij legt uit wat belangrijke randvoorwaarden zijn voor leergemeenschappen en welke verschillende fasen bij de ontwikkeling en inbedding ervan in de school moeten worden doorlopen om tot een kwaliteitsvolle schoolontwikkeling te komen. 

De lezing richt zich op elke leraar, directeur, begeleider en onderwijsondersteuner die impact wil hebben tot in de klas.

Meer info over deze leerstoel vind je op de website van Universiteit Antwerpen.

schrijf in
Organisatie

Leerstoel voor onderwijsvernieuwing en -samenwerking

Lees ook

Vragen? Contacteer ons!

Contactgegevens: Onderwijsnetwerk Antwerpen

Schrijf je in op onze nieuwsbrieven om op de hoogte te blijven van alle nieuws en activiteiten.

Schrijf je in