Noodprocedure niet opgehaalde (school)kinderen

Biedt jouw school of organisatie opvang aan en wordt een kind niet op tijd opgehaald? Lees hier de noodprocedure niet opgehaalde kinderen.

Organisatie noodprocedure

Het gebeurt geregeld dat kinderen aan het einde van de opvangdag niet worden opgehaald, zowel bij scholen als organisaties in Antwerpen. Onderwijsnetwerk Antwerpen werkte daarom samen met de Antwerpse onderwijsnetten, de CKG's (Centra voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning), het speelplanoverleg en de lokale politie een eenvormige noodprocedure uit. Deze procedure geldt voor alle kleuter- en lagere scholen en voor de erkende en door de stad ondersteunde opvanginitiatieven voor schoolgaande kinderen in Antwerpen.

Wees voorbereid

  • Onderaan deze pagina vind je enkele belangrijke documenten. Print ze en leg ze in het opvanglokaal: ze vormen een leidraad voor een correcte noodprocedure.
  • Alle basisscholen en betrokken opvanginitiatieven kregen een poster met het stappenplan en ook een taxikaart om de taxirit naar het CKG te vergoeden.
  • Zorg er ook voor dat de procedure steeds gekend is bij de opvangbegeleiders en hou de documenten binnen handbereik.
  • Lees ook de tips rond het preventief werken en pas het school- of opvangreglement aan. Zo stemmen ouders met het gebruik van de procedure in.

Nog vragen?

Heb je nog vragen over de noodprocedure? Vind je de taxikaart en/of poster niet meer terug? Neem dan contact op met de medewerkers van Regie Buitenschoolse Kinderopvang.

Mail: regie.buitenschoolsekinderopvang@antwerpen.be 
Telefoon: 03 338 33 40

Schrijf je in op onze nieuwsbrieven om op de hoogte te blijven van alle nieuws en activiteiten.
Schrijf je in