Start-Wijs

Samen sterk starten in het onderwijs! Dat willen we voor en met elke leerkracht in Antwerpen realiseren.

Wat is Start-Wijs?

Start-Wijs is een netwerk waar alle Antwerpse onderwijsnetten hun expertise bundelen rond aanvangsbegeleiding. In dit netwerk bevinden zich de onderwijsinstanties (Stedelijk Onderwijs, GO!, Katholiek Onderwijs), de lerarenopleidingen (AP, KdG en UA), Onderwijstalent en Onderwijsnetwerk Antwerpen.

Start-Wijs zet in op coaching, begeleiding en verdere ontwikkeling van startende leerkrachten. Het doet dit vooral door startende leerkrachten te laten leren van elkaar en door ze te inspireren. Met de slagzin 'Samen sterk starten in onderwijs' zetten ze kracht onder hun werking.

Inspiratiedag Start-Wijs

De allereerste inspiratiedag van Start-Wijs vond plaats in 2018 en trok de aandacht van niet minder dan honderd startende leerkrachten. Lees via dit nieuwsbericht alles over dit succesvol evenement.

Op woensdag 6 februari 2019 organiseerde Start-Wijs een tweede inspiratiedag voor startende leerkrachten in Antwerpen. In de voormiddag gaf Marc Mathyssen een inspirerende introductie, waarna de deelnemers aan de slag gingen in de interactieve workshops. Er was een ruim aanbod, gaande van energizers tot yoga en van LEGO Studio tot filosofie. Je leest alles over deze inspiratiedag in dit nieuwsbericht

 

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrieven om op de hoogte te blijven van alle nieuws en activiteiten.
Schrijf je in