Extra hygiëne-maatregelen Hop-Up m.b.t. Covid-19

Bij het gebruik van de Hop-Up gelden momenteel een aantal extra hygiënemaatregelen. Leef ze zorgvuldig na, zodat iedereen veilig met de Hop-Up kan spelen.

De Hop-Up van jouw school naar de volgende gebruiker

  • Maak met de volgende gebruiker een afspraak wanneer jij de Hop-Up naar hun school brengt.
  • Plaats de Hop-up 72 uur in quarantaine voor de afgesproken overdracht. Zet alle materiaal van de Hop-Up aan de kant en gebruik het niet meer in deze periode.
  • Hang een quarantaineformulier op de Hop-Up. Dit waarschuwt gebruikers dat hij niet meer gebruikt mag worden en de volgende gebruiker weet wanneer de quarantaineperiode is gestart is en wanneer het voor hen veilig is.
  • Reinig de Hop-Up met een lauw sopje van zachte zeep na de 72 uur quarantaineperiode. Noteer dit op het quarantaineformulier.
  • Hou je bij het opmaken van de inventaris aan de algemeen geldende coronamaatregelen en indien van toepassing regionaal geldende coronamaatregelen. Om contact zo veel mogelijk te vermijden, vragen we scholen om zelf inventaris op te maken, te ondertekenen en door te sturen naar regie.buitenschoolsekinderopvang@antwerpen.be. Dat betekent dus dat de school die de Hop-Up brengt eigen inventaris maakt en opstuurt, en de school die de Hop-Up ontvangt inventaris opmaakt en doorstuurt. 

De Hop-Up komt naar jouw school

Is de Hop-Up gebruikt door een besmet persoon?

Is de Hop-Up in aanraking geweest met een besmet persoon? Dan moet het ontsmet worden. Gebruik géén ontsmettingsmiddelen, deze beschadigen de Hop-Up. Ontsmetting is alleen mogelijk door de Hop-Up in quarantaine te plaatsen.

  • Plaats al het materiaal van de Hop-Up buiten gebruik voor een periode van 72 uur.
  • Hang een quarantaineformulier aan de Hop-Up.
  • Na 72 uur reinig je de Hop-Up met een lauw sopje van zachte zeep.
  • Hierna kan er terug volop worden geklauterd en gespeeld.

Reinigen van de Hop-Up

Het reinigen van de Hop-Up doe je met een vochtige doek en lauw zeepsop van zachte zeep. Gebruik geen bijtende producten zoals ontsmettingsmiddelen, deze beschadigen het materiaal van de Hop-Up.

De groene stof van de Hop-Up is gemaakt op basis van aqua-clean technologie. Reinigen en vlekken verwijderen doe je eenvoudig met een vochtige doek. Ook reinigen in de wasmachine op 30°C is mogelijk. De stof mag op lage temperatuur gestreken worden, maar mag niet in de droogkast.

Nog vragen

Neem contact op met ons
via e-mail: regie.buitenschoolsekinderopvang@antwerpen.be
telefonisch: 03 338 33 40

Gerelateerde info

Schrijf je in op onze nieuwsbrieven om op de hoogte te blijven van alle nieuws en activiteiten.
Schrijf je in